mail mij

reactie? pippelotje at yahoo punt com

Pagina's

24 februari 2011

slaap lekker Lotje

In Kapellen kocht ik vorige week dit heerlijke flanelleke. Ik zag er direct een pyjamake in voor ons Lotje. Broekske? Daar draaien we tegenwoordig ons hand niet meer voor om. Zonder patroon, naar een lievelingsbroek. Klein vergeten detailke, een broek die mee rekt hoef je minder breed te maken dan één die dat niet doet. Flanel rekt niet mee. En dus was de triomf die ik voelde nadat ik dat broekske perfect had afgewerkt op een half uurke al weer rap verdwenen toen bleek dat ons mie haar poep er niet in paste. Zelfs niet zonder pamper. Oeps. Wat nu? weggeven, te ruil aanbieden (hier), als poetsvod gebruiken of aanpassen?
De laatste optie leek mij nog te doen, ik dacht om een nepgulpje zonder gulp te maken. Dus eigenlijk gewoon een stukje lostornen, opnieuw vastnaaien en een touwke door de tunnel die eigenlijk voorzien was voor de elastiek. Zo gezegd, zo gedaan dus... En zoals ge kunt zien op de foto's draagt Lotte haar broekske, dus 't is gelukt ook.
Dan het vestje. Ik faceboekte al dat ik knipangst had, want ik had wel een patroontje dat ik wou gebruiken,  maar ook dat was voor stretch stof. Na lang twijfelen heb ik dat patroontje maar weer opzij gegooid en gedaan wat ik meestal doe: improviseren. Rugpand en mouwen van dat vorige vestje, maar dan een pietsie breder getekend, en ook aangepaste voorpanden van datzelfde vestje. De rest verzon ik erbij, rekenend op mijn gezond verstand.

En het lukte wonderwel. Dankzij de overlock werd het een nette afwerking, dankzij mijn zin voor avontuur geraakten de knopen eraan zonder dat ik een naald moest vastpakken. Mijn stikmachien doet dat veel properder dan ik dat ooit zou kunnen. Weer iets nieuws geleerd. Ook een halsbiezeke lukte als vanzelf.
Er zitten wel een paar foutjes in, want 1 van de mouwen heeft onderstenboven-eendjes. En de neklijn kon wel een kraagje gebruiken, maar ik weet niet hoe dat moet. En misschien moet ik volgende keer een extra knopke voorzien voor vanboven. ALhoewel, dat doe ik anders ook nooit niet toe, want dat heeft mijn poppemie niet graag...
Al bij al ben ik echt heel content van deze pyjama. En Lotje wil er al heel de dag alleen maar mee knuffelen, morgen maak ik een knuffeldoek van de overschot....

8 opmerkingen:

 1. ze hadden daar inderdaad veel leuke stofjes deze keer, maar ik heb nog prinsessenflanel liggen, dus eerst dat maar eens opwerken... Lotje zal lekker warm hebben vannacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo'n dotje zeg! En een leuke pyjamaake ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het prachtig! Aan zo'n dingen durf ik niet beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zalige foto met dat eendje! Ook een super mooie pyama! Echt mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig stofke, en leuk gelukt pyjama-avontuur! Kapellen is blijkbaar weer de moeite? Waren er maar 48 uren in een dag, dan zou ik al mijn wilde naaiplannen kunnen uitvoeren en wekelijks op stofjesjacht kunnen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hebben ze veel keuze in Kapellen ? En hoe vallen de prijzen mee ?

  BeantwoordenVerwijderen