mail mij

reactie? pippelotje at yahoo punt com

Pagina's

7 maart 2010

labeldoekjes

Ik las ergens dat labeldoekjes dankbaar waren om te maken, gemakkelijk genoeg voor beginnende naaisters en niet mislukbaar. Aha, dacht ik, ons Roos Wolkje zal dat wel plezant vinden, zo'n frummeldoekske. En 't kan toch ni mislukken. Dus in mijn kopke efkes een stappenplan gemaakt, stofkes geknipt en lintjes bijeen gezocht om labelkes te maken. O, dacht ik helder,  ik maak der ineens een knisperdoekske van, dat geknisper is een instant beloning als ze per ongeluk dat doekske in haar pollekes krijgt.
Ja lieve mensen, slim hé......
Dus.
Doekske 1: stofke uitgezocht, labelkes der opgestikt, plastieke zakske ertussen en een zacht fleecedekentje aan de achterkant. De boel omgedraaid maar.........oeps, waar zijn mijn labelkes? Ja lap, aan de binnenkant.
Doekske 2: stofke uitgezoch, goed nagedacht waar de labelkes moesten, labelkes erop, plastic zakje en fleece. Alles juist gedraaid maar hmmm, recht stikken is niet mijn sterkste kant, 't doekske helemaal schots en scheef. Vanaf nu doe ik rondekes!
Doekske 3: bij het juist draaien merk ik dat de tekening op de fleece op zijn kop staat. Ook de labelkes met een tekening staan ni allemaal dezelfde kant op. Maar deze hou ik toch maar, want eigenlijk is't wel nen toffen.
Doekske 4: gelukt!
Dan heb ik maar ineens een reeks gemaakt. Eentje voor 't Roos Wolkje, eentje voor het petekindjesproject, eentje voor neefje Jappe, eentje voor achterneefje R. en nog een setje voor de twins die op komst zijn bij familie.

1 opmerking:

  1. Jij maakt ook leuke dingen! Ik ga jou ook volgen...altijd leuk om inspiratie op te doen bij anderen..

    BeantwoordenVerwijderen