mail mij

reactie? pippelotje at yahoo punt com

Pagina's

14 juli 2010

Ge moet altijd luisteren naar Mme Zsazsa.

Man, die rokskes. Ik heb al gevloekt.......... mo gevloekt.
Ik had een schoon stofke, nét wat mijn petekind, die zes wordt volgende week, wou. Wat roos, wat rood, wat paars, beetje klassiek. Mevrouwtje wou een ballerinarokje. Ja, dan kiest ge voor een patroonloos plooirokske, want dat is niet zo moeilijk (haha 1) en buiten wat rekenwerk kan er weinig misgaan (haha 2).
Ware het niet dat a) Madame DUIDELIJK zegt dat dit het beste gaat met een luchtig katoentje. Wat neme men dan uit de kast? juist ja, nen babyrib. En dan lukt dat allemaal niet zo goed, want dan is het uiteindelijke rokske te dik voor den te smalle biais.
b) Madame een DUIDELIJKE stap-voor-stap proloog maakte over hoe ge biais moet aanzetten. En dan volgt ge dat natuurlijk niet. En dan moet ge op de blaren zitten. Den biais er terug af, er terug tegen, daar nog een stukske, daar nog is ne keer.
En nogis foefelen ook met de plooitjes. (dat is dan het enige waar ik netjes naar Madame geluisterd heb)

Enfin, ons poppie wordt twee, en die wilde ik ook een rokske maken. Ja. Ik liet de Zoes dat kind haar maten opmeten. 19 cm van heup tot knie. Na het knippen en zomen van de stof vond ik dat er nog maar schandalig weinig van overschoot. 19 cm is ècht heel weinig, liet ik de Zoes weten. Alléz, 23 cm was ook goed. Dus, ik knip een nieuw stuk stof. 23 cm. Zomen? o.......... ja......... oeps.
Dus stikte ik er vanonder een stukske biais aan. En voorwaar, dat ging wonderwel en schoon, als ge maar luistert naar Madame Zsazsa: dun katoentje en deze manier van biais aanzetten....
Maar dan komen de loempigheden weer boven hé. Biais hbet ge blijkbaar in verschillende breedtematen. Ge ziet hem al op uw sloefen aankomen hé? De gebruikte biais was de smalste die ge maar hebt. dus compleet ontoereikend voor den bovenkant. En dat had ik pas door NADAT ik die erop had gezet en heel dat geval gewoon weer af mijn (niet gelockte) bovenrand afrafelde.Dat hebt ge dan.

Ge wilt foto's?
Morgen doe ik aan schadebeperking, en ge zult zien, 't zullen wel schoon rokskes worden. Ik heb nog steeds vertrouwen in mijn kunnen.

Morgen vertel ik u overigens ook wat ge kunt winnen bij de volgende Give Away, want ja, ik heb nu 56 volgers en belofte maakt schuld. Maar ik moet eerst nog is serieus nadenken na het rokskesgedoe.

7 opmerkingen:

 1. Wat een historie! Maar ik ken dat, niet luisteren naar iemand en de uitleg niet volgen... Doe dat ook meestal en daarna kom ik ook dan tot het besluit dat ik maar beter geluisterd had...

  Veel succes nog en ik ben benieuwd! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, klinkt allemaal heel bekend in de oren :-) Ik denk ook vaak dat ik het allemaal wel zelf kan en op mijn eigen manier enzo. Maar ge haalt daar ne Gouden Regel aan: altijd luisteren naar Mme Zsazsa, want die weet waarover ze blogt!
  Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat! Want inderdaad: uiteindelijk lukt het toch altijd wel om er iets moois van te maken en dan maakt de weg ernaartoe niet meer zoveel uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook voor mij een herkenbare situatie! Ge denkt bij uzelf: 'ik ga dat hier snel effe fiksen op mijn manier' maar uiteindelijk is dat natuurlijk géén goed idee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik schrok al toen ik de titel zag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha! heel herkenbaar allemaal, ik heb ook nooit het geduld om alles te doen volgens de uitleg met gevolg dat alles 10x langer duurt..
  Ben erg benieuwd naar het rokje!

  BeantwoordenVerwijderen