mail mij

reactie? pippelotje at yahoo punt com

Pagina's

17 april 2010

kringloop

Het weer was gisteren weer wat minder, dus moest er iets anders gedaan worden dan naar de speeltuin met de schupkes en de emmertjes... liefst low budget, niet te druk maar wel tof, zowel voor mama als voor Berreke.
Dat was niet eens zo moeilijk, met de bus (o ja, mama, met de bus gaan rijden vinden wij heel plezant hé mamake!) naar de kringloopwinkel.
Berreke kreeg zijn eigen portefeuilleke mee met daarin 3 euro zelfbesteedgeld. Ik bond het Wolkske op mijn buik mantra'de erop los 'het lukt wel, blijven ademen' en trok met wilde driejarige de wijde wereld in.
Ik had goed gegokt, 't was niet druk en er was wel wat te bekijken. zowel onderweg op de bus als onderweg te voet als in de winkel.
Berreke schoot als ne pijl uit nen boog de speelgoedgang in en ik ging stofkes zoeken. Dat was zo simpel nog niet. er hing gewoon niks zeg.
Berrekes' 3€ ging volledig op aan autokes en ik verlekkerde mij aan al dat serviesgoed. Sommige mensen gooien nogal wat weg zenne. Ik weet niet of het nen tic is die door blogland raast, of dat gewoon iedereen een zwak heeft voor die retrotassen, ik heb mij in elk geval serieus moeten inhouden om er geen te kopen. Ons kasten staan al overvol, dus kunnen ze beter naar een huishouden war ze meer geapprecieerd worden.
Maar toen ik een schenkkan zag die ons bomma vroeger ook gebruikte om engeltjeswater uit te schenken aan ons, dorstige kinderen, kon ik niet weerstaan. die ging mee naar huis. Engeltjeswater, o de zoete heerlijkheid. En door die kan bleef dat nog eens zalig fris ook. Ons engeltjeswater bleek eigenlijk gewoon kraantjeswater te zijn. Ze kunnen kinderen toch schoon voor de zot houden hé.
Uiteindelijk was dit de buit:
Toch een paar stofkes die ik wel schoon vind, een leuke kip voor ons Wolkske en wat boekjes voor de kindjes. Vooral het kabouterboek is lief en zoet.

1 opmerking:

  1. Amai, erg leuke stofjes! Het wordt tijd dat ik ook eens op kringloopavontuur ga! :-)

    BeantwoordenVerwijderen