mail mij

reactie? pippelotje at yahoo punt com

Pagina's

5 juni 2010

een nief klak........

voor de MC.
Ons Wolkske zit in de Maxi Cosi wanneer wij fietsen. Dees mama heeft geen auto,dus alle kinderverkeer gebeurt met de fiets. De Bakfiets.
Zonnigheid en gezelligheid ten top de afgelopen -en hopelijk komende- dagen. Alleen houdt ons meisje haar zonnebrilleke niet zo goed op en werd ze, ondanks goed smeren, toch lichtelijk aan de rode kant.
Ik sukkelde ten tijde van ons Berreke met
a) een parasolleke, maar dat zat altijd in mijn zicht zodat ik een keer bijna een bomma haar chihuahua naar de hondenhemel hielp...
b) een handdoek, maar door de geweldige staat der Vlaamsche Fietspaden, kunt ge al raden waar die alle vijf voeten lag. Op mijn kind ipv Over mijn kind.
De oplossing lag hem dus in een zonnedklakske voor de MC.
Wat een zaligheid, het Wolkske heeft geen zon in de oogskes en kan toch bruin bakken aan de probleemzones (elke vrouw heeft toch wel eens last van witte benen hé?). Haar tenen weten er al van...
De buitenkant is een stuk van het gordijntje dat de laatste 27 jaar in 't waskot hing bij mijn mams en paps. Te versleten voor een rokje of kleedje, perfect voor een klakkedak...
De binnenkant is een oud, bijna antiek laken van het zomerhuis van mijn grootouders. Het hele dakje is dus van grote sentimentele waarde voor mij.
Ik appliceerde met strijkvelours nog wat bezienswaardigheden aan de binnenkant, zodat de dochter toch wat te doen heeft tijdens het fietsen. achteraf bezien hoefde de nijntjeshanger dus niet mee fietsen, want in de lommerte keek 't Wolkske 3 keer naar de vlindertjes en de wolkjes en toen gingen de oogjes dicht.
't Klakkedak is gemakkelijk op en af de MC te doen, vanachter zit het bijeen met ne rekker, vanvoor met twee drukknopjes.
Ziezo, laat de zomer nu maar komen!

3 opmerkingen:

  1. Oh! Bakfiets, bakfiets!!! Waarom laat je me nu zo verwateren! Wij zijn hier volop in blijde verwachting van onze bakfiets! Hopelijk kunnen we dan ook nog zo'n klakkedak gebruiken! Want die ziet er superhandig en supermooi uit!
    Dat zou alleszins aangenamer zijn dan een regenhuif!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. die regenhuif heeft het bij ons geen jaar uitgehouden..... sindsdien worden we nat.... en zeker voor de zon is dit veel minder ehm.. broeieriger.
    geniet van je bakfiets, wanneer die er is!

    BeantwoordenVerwijderen